Jukola-Kuntoon haaste 2016

Jukola-kuntoon.2016.HeiaHeia.etusivu.banner

Jukola-kuntoon.2016.yhteistyökumppanitPäivitetty 3.4.2016

 

Jukola-Kuntoon 2016 Lyhyt INFO

 

Haastamme kaikki Lappee-Jukolaan tähtäävät harrastajat joukkueineen Jukola-Kuntoon haasteeseen. Tavoitteena on harrastaa vähintään tunnin verran liikuntaa viikon jokaisena arkipäivänä, eli vähintään 5 tuntia viikossa.

 

Haasteen kesto on 12 viikkoa, 21.3.-12.6.2016.

 

Haasteeseen voivat osallistua kaikki yksittäisistä suunnistajista kokonaisiin harrastaja- ja yritysjoukkueisiin. Osallistuminen on ilmaista.

 

Haaste koostuu kahdesta osiosta:

  1. Harjoitteluseuranta
  2. Kuvakilpailu Twitterissä

 

Ansioituneimmat osallistujat palkitaan jälleen über-mahtavin tuotepalkinnoin! Juntit OK luovuttaa palkinnot Jukolan viestissä 18.6.2016.

Harjoitteluseuranta

 

Haasteen harjoitteluseurantaan osallistutaan kirjaamalla liikuntasuoritukset helppokäyttöiseen HeiaHeia! harjoituspäiväkirjaan. Voit ottaa harjoituspäiväkirjan käyttöön vaikka heti ja aloittaa treenien kirjaamisen jo ennen varsinaisen haasteajan alkamista.

 

Jukola-Kuntoon.2016.Harjoitteluseuranta.ohjekuva

Harjoituspäiväkirja laskee automaattisesti tiedot haasteen aikana tekemistäsi urheilusuorituksista ja lisää ne myös oman joukkueesi harjoitussaldoon (mikäli olette mukana joukkueella). Samalla voi seurata reaaliaikaisesti muiden haasteeseen osallistujien treenaamista ja kannustaa oma porukka voittoon!

 

Lisätietoja HeiaHeia! -palvelusta ja usein kysytyt kysymykset (tulossa).

Kuvakilpailu TwitterissäJukola-Kuntoon.2016.Kuvakilpailu.kategoriat

 

Kuvakilpailun tarkoituksena on tuoda esiin parhaita paloja haasteessa mukana olevien harjoittelu-meiningistä.

 

Kilpailuun voit osallistua Twitterissä lähettämällä kuvan tunnuksella #JukolaKuntoon.

 

Kilpailussa on kaksi kategoriaa:

  1. Paras meininki -kategoria. Raati arvioi parhaat viestit perustuen niiden kilpailuhenkeä, liikunnan iloa, kekseliäisyyttä ja suunnistusmielisyyttä julki tuovaan kokonaisuuteen.
  2. Vuoden koukku -kategoria. Harjoitellessa ja kilpaillessa sattuu aina silloin tällöin ”varmistuskaarroksia”, kun rasti ei löydykään aivan suunnitelmien mukaisesti. Lähetä kuva mallisuorituksestasi ja olet mukana palkinnon arvonnassa.

 

Muista merkitä viestisi tunnuksella #JukolaKuntoon. Ilman tunnusta lähetetyt kuvat eivät osallistu kilpailuun. Alla esimerkki oikeaoppisesta tunnuksen käytöstä.

 


Harjoittelun tehostaminen

 

Parasta harjoittelua Jukolaan on tietenkin suunnistaminen, jota harrastaja voi harjoitella ympäri Suomen pidettävillä iltarasteilla (tarkasta suunnistusliiton sivustolta lähimmät rastit tällä viikolla). Kun pelkkä omatoiminen harjoittelu Jukolaa varten ei enää riitä, voit buustata suunnistustaitoa myös asiantuntevassa valmennuksessa. Valmennusta tarjoavat perinteisesti suunnistusseurat, mutta nykyään valmentautumiseen on tarjolla myös muita vaihtoehtoja.

 

Esimerkki uudentyyppisestä valmentamisesta on kestävyysurheilulajeihin keskittynyt Huippuvalmentaja.fi online-palvelu. Palvelu antaa kaikille tavallisille kuntourheilijoille, innokkaille lajikokeilijoille ja tavoitteellisuutta haluaville harrastajille mahdollisuuden treenata huippu-urheilijan valmennuksessa kohtuukustannuksin, paikasta riippumatta.

 

Jukola-Kuntoon.2016.Hannu.Airila

 

Huippu Suunnistus on online-valmennuspaketti, jossa päävalmentajana toimii Hannu Airila. Valmennuspaketti soveltuu niin aloittelijalle kuin pidemmälle ehtineellekin kuntoilijalle. Valmennuksessa on huomioitu sekä fyysinen, että taidollinen harjoittelu, ja siihen sisältyy mm. samoja ajatusharjoituksia, joita Kalevan Rasti tekee Jukolaan valmistautuessa. Mikäli haluat viimeisen päälle olevat valmistautumisvinkit tulevan kesän Lappee-Jukolaan, tämä paketti on tehty sinulle!

 

Valmennus alkaa 1.4. Lisätiedot valmennuspaketista ja ilmoittautumisohjeet löytyvät Huippuvalmentaja.fi -sivustolta. Alkulämmittelyksi voit katsoa Hannun vinkit Jukolaan: ”Kuinka selviän Jukolasta?”.

 

Suunnistusseurojen Jukola-koulut 2016

 

Kymmenet suunnistusseurat kautta maan järjestävät vuosittain aikuisten suunnistuskouluja. Osa seuroista järjestää tämän lisäksi Jukola-koulun, josta voi hakea vauhtia, tietoa ja taitoa erityisesti Jukolan viestiä silmällä pitäen. Alla lista seuroista, joiden Jukola-kouluun vielä ehdit mukaan.

 

Järjestäjä Paikkakunta Tietoa koulusta Kurssin hinta Ilmoittautuminen
Espoon Akilles  Espoo  Tiedot tulossa.
Helsingin Suunnistajat  Helsinki Helsingin Suunnistajat järjestää Jukola- ja Venlakoulun 14.4.-6.6.2016. Koulun kohderyhmänä ovat ne, jotka osaavat jo suunnistaa kuntorasteilla, mutta haluavat parantaa suunnistustaitoa ja -kuntoa suunnitelmallisesti kohti Jukolan viestiä. Valmentajana maajoukkuevalmentaja Kalle Rantala. Lataa esite 90 € / osallistuja 13.4.2016 mennessä
Hyvinkään Rasti Hyvinkää  Tiedot tulossa.
Kymin Suunnistajat  Kotka Kymin Suunnistajat järjestää Jukola-koulun 11.4.-18.4.2016. Kurssilla harjoitellaan mm. suunnistuksen perustaitoja, reitinvalintaa, ennakointia ja pelkistämistä, sekä käydään läpi suunnistusajattelun perusteita. Kurssin hintaan kuuluu kolme teoriakertaa ja kolme kuntorastikertaa (tarvittaessa ohjaajan opastuksella). 70 € / osallistuja (koko kurssi)

tai  15 € / osallistuja (per teoriakerta)

10.4.2016 mennessä
Loimaan Jankko  Loimaa  Tiedot tulossa.
OK77  Kauniainen

OK77 järjestää Jukola-suunnistuskoulun 19.5.–9.6.2016. Tavoitteena on kehittää osallistujien suunnistustaitoja ja lisätä suoritusvarmuutta. Painopiste kurssilla on viestisuunnistuksessa sekä Jukolan ja Venlojen viesteihin liittyvissä erityisissä suunnistushaasteissa. Jukola-viikonloppuun ensimmäistä kertaa osallistuvat saavat kurssilta paljon myös hyödyllisiä Jukola- tapahtumaan liittyviä käytännön vinkkejä. Valmentajana Auktorisoitu Personal Trainer Harry Sainio. Lataa esite

90 € / osallistuja 14.5.2016 mennessä
Suunta Jyväskylä  Jyväskylä Suunta Jyväskylä järjestää Jukola-koulun 26.4.-7.6.2016. Tavoitteena on luoda ja täydentää suunnistuksen perusvalmiuksia. Jukola-koulu sisältää kaksi teoriaopetuskertaa ja neljä pääosin pienryhmissä tehtävää maastoharjoitusta sekä bonuksena mahdollisuuden osallistua Suunta Jyväskylän 28.5. järjestämän kansallisen kilpailun yhteydessä järjestettävään kuntosuunnistukseen. Lisätiedot koulusta 80 € / osallistuja  21.4.2016 mennessä
Turun Metsänkävijät  Turku Tiedot tulossa.
Tampereen Pyrintö Tampere Tampereen Pyrintö järjestää Jukolaan valmistavan suunnistuskoulun 11.4.–13.6.2016. Kurssi soveltuu aloittelijoille ja harrastajille, jotka haluavat edelleen kehittää taitojaan. Kurssilla harjoitellaan mm. suunnistuksen perustaitoja, reitinvalintaa, ennakointia ja sujuvaa rastinottoa. Lataa esite 110 € / osallistuja 18.4.2016 mennessä
Hiidenkiertäjät Lohja

Hiidenkiertäjät järjestää 5.4.-14.6.2016 aikana Jukola-Venla-koulun. Koulu on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat kiinnostuneita osallistumaan Jukolan tai Venlojen viestiin ja joilla on jonkin verran esimerkiksi iltarastien kautta saatua suunnistustaitoa. Koulun vetäjänä toimii Rami Laitinen, joka itse valmistautuu 46:nteen peräkkäiseen Jukola -kokemukseen. Lisätiedot koulusta

50 € / 85 € osallistuja (jäseniltä / ei jäseniltä)

31.3.2016 mennessä

Puuttuuko listasta jotain? Ilmianna puuttuvat Jukola-koulut sähköpostitse osoitteeseen tipi@juntit.net.

Palkinnot

 

Hyvään ja armottomaan urheiluhenkeen kuuluu tietenkin ansioituneimpien palkitseminen. Jukola-Kuntoon haasteessa palkintoja jaetaan seuraavasti:

 

3x Himotreenaaja – Kolme eniten treenitunteja kerryttänyttä henkilöä palkitaan.

3x Himosuunnistaja – Kolme eniten iltarastikertoja käynyttä henkilöä palkitaan.

3x Kuvakilpailu – Kaksi ”paras meininki” -kategorian kuvaa, sekä yksi ”vuoden koukku” -kategorian kuva palkitaan.

 

Joukkueille palkintona osallistumisesta on maksimaalinen tulosparannus Jukolan viestissä – kunnon ja tervehenkisen kilpailumielialan kohottamisen ohella. Tietenkin kovimmalle sakille on luvassa myös lähes loputon määrä glooriaa ja ihailua kilpakumppaneiden taholta!

Viestintä

 

Juntit OK seuraa haasteen etenemistä ja tiedottaa tilanteesta sopivin väliajoin, kaikkia sosialistisen median kanavia käyttäen.

 

Voit auttaa viestinnässä sekä osallistumalla itse haasteeseen, että haastamalla myös oman joukkueesi ja kilpakumppanisi mukaan. Mitä enemmän väkeä haasteessa on mukana, sitä mukavampi pöhinä Lappee-Jukolaan harjoittelun ympärille saadaan rakennettua tätä Suunnistajan Joulua odotellessa.

Lappee-Jukola.2016.logo Lappee-Jukola

Vuoden 2016 Jukolan viesti kilpaillaan Lappeenrannassa.

Järjestävänä seurana toimii Lappeen Riento ry.

Haasteen tukeminen

Mikäli haluat tukea haastetta tavalla tai toisella, ota yhteys sähköpostitse tipi@juntit.net.