Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Kainuun Rastiviikko 2015

5.7.2015 - 10.7.2015

Kainuun Rastiviikko on Kainuun maakunnassa vuosittain järjestettävä kansainvälinen suunnistusviikko. Kainuulaisia perinteitä kunnioittava Kainuun Rastiviikko on maailman toiseksi vanhin suunnistusviikko, ja se on järjestetty peräti 47 kertaa (vuonna 2013). Rastiviikolle osallistuu vuosittain 3 000 – 5 000 suunnistajaa, minkä johdosta tapahtuma on TOP-10 suurimman harrasteliikuntatapahtuman joukossa Suomessa. Osallistujien suorituskertojen lukumäärällä mitattuna Rastiviikko nousee jopa TOP-3:een. Vuonna 2013 Suunnistuksen MM-kisojen yhteydessä järjestetylle Kainuun Rastiviikolle osallitui 9166 eri suunnistajaa kilpa- ja kuntosarjoihin.

Kilpailusäännöt
Kilpailuissa noudatetaan SSL:n lajisääntöjä sekä järjestäjien antamia ohjeita.

Ilmoittautuminen
Kilpasarjoihin ilmoittautuminen tulee suorittaa viimeistään 31.5.2015 klo 24.00 mennessä:

1. käyttäen IRMA -Ilmoittautumispalvelua https://irma.suunnistusliitto.fi

2. Ulkomaisten osallistujien osalta IRMA-palvelun kautta tai sähköpostilla: info@rastiviikko.fi

Sähköpostitse ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava seuraavat tiedot: nimi, syntymävuosi, emit-numero, maa, sarja ja kilpailupäivät (1,2,3,4). Ilmoittautuneille lähetetään osallistumismaksusta lasku. Ilmoittautuminen on vastaanotettu, kun lasku on maksettu Kainuun Rastiviikon tilille.

Ilmoittautumistiedot ovat tarkistettavissa IRMA-ilmoittautumispalvelussa.

MM-näyttökilpailu ja Suunnistuksen Huippuliiga (H/D21E-sarjat)
H21E-sarjaan valitaan enintään 60 kilpailijaa ja D21E-sarjaan enintään 50 kilpailijaa. Paikat (50/40) täytetään WRE-rankin (http://iofranking.osport.ee/iofranking/Ranking > FootO Middle/Long) ja online-rankin (maasto) 31.5.2015 tilanteen perusteella. SSL:n valmennusjohdolla on mahdollisuus nimetä H/D21E-sarjoihin 10 kilpailijaa näkemyksen perusteella. Valinnan ulkopuolelle jäävät urheilijat siirretään automaattisesti sarjaan H/D21A.

H/D21E-sarjoissa on MM-näyttökilpailuista ja Suunnistuksen Huippuliigasta johtuen poikkeukselliset kilpailumatkat ja arvioajat.

1. osakilpailu: keskimatka (noin 30-35min)
2. osakilpailu (MM-katsastus ja Huippuliiga): keskimatka
3. osakilpailu (MM-katsastus ja Huippuliiga): pitkä matka
4. osakilpailu: pidennetty keskimatka (noin 50 min, takaa-ajolähtö).

MM-näyttökilpailuista ja Suunnistuksen Huippuliigasta julkaistaan täydentävät ohjeet kevään 2015 kuluessa järjestäjien sekä Suunnistusliiton internet-sivuilla.

Jälki-ilmoittautumiset tulee tehdä viimeistään 14.6.2015 klo 24.00 korotetuin maksuin (ks. osallistumismaksut) suoraan IRMA-ilmoittautumispalveluun.

Kunto- ja perhesarjoihin ilmoittautumisen ohjeet löytyvät osiosta ”Kuntosuunnistus”

Osallistumismaksut
Osallistumismaksut määräytyvät maksupäivän mukaan. Osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä IRMA-palvelun kautta. Ilmoittautuminen vahvistuu vasta, kun osallistumismaksu on maksettu. Erityistilanteita varten tilinumeron saa kilpailutoimistosta.

Ilmoittautumisten peruutukset ja sarjojen vaihdot
Jos kilpailija peruuttaa osallistumisensa 31.5.2015 mennessä palautetaan osallistumismaksu takaisin. Peruutuksesta veloitetaan toimistokulumaksu à 5 € / kilpailupäivä.

Jos kilpailija peruuttaa osallistumisensa 31.5.2015 jälkeen, osallistumismaksusta palautetaan 50 % virallista lääkärintodistusta tai muuta vastaavaa dokumenttia vastaan.

Sarjanvaihto on mahdollista veloituksetta 31.5.2015 asti. 31.5.2015 jälkeen sarjanvaihdosta veloitetaan toimistokulumaksu à 5 €.

Kaikissa ilmoittautumisiin, osallistumismaksuihin tai sarjanvaihtoon liittyvissä kysymyksissä ottakaa yhteys rastiviikon kilpailutoimistoon info@rastiviikko.fi.

Kuntosuunnistus
1) Ennakkoilmoittautuminen
Ilmoittautuminen IRMA-palvelun kautta 14.6.2015 mennessä. Ennakkoilmoittautuminen on mahdollista vain koko viikolle. IRMA-palvelu löytyy osoitteesta http://irma.suunnistusliiitto.fi. IRMA-palvelun käyttöön löytyy ohjeet sivustolta → www.suunnistusliitto.fi → IRMA → -Ohjeet-

Ennakkoilmoittautumisen osallistumismaksut:
Kuntosarjat 38 €/vko
Kunto (alle 14-vuotiaat) 21 €/vko

Toimintamallit kuntosuunnistukseen ennakkoon ilmoittautuneille:
Ennakkoilmoittautuneet (oma emit-kortti): Noutavat kilpailunumeron kuntoinfon edessä olevalta narulta ja voivat tämän jälkeen mennä suoraan kuntosuunnistamaan.

Ennakkoilmoittautuneet (vuokrakortti): Ilmoittautuvat tapahtumaan tullessaan kunto-infossa olevaan ”ennakkoilmoittautuneet” pisteelle, josta he saavat kilpailunumeron ja ennakkoon varatun emit-kortin tai tarvittaessa vuokraavat emit-kortin.

2) Paikan päällä ilmoittautuminen
Kunto- ja perhesarjan sekä rastirallin osallistumismaksut:
Kuntosarjat 42 €/vko 12 €/pv
Kunto (alle 14-vuotiaat) 25 €/vko 7 €/pv
Kunto-RR/perhe-RR* 25 €/vko 7 €/pv
Rastiralli 12 €/vko 4 €/pv
*sisältää RR-kartat koko osallistuvalle perheelle ja yhden emit-kortin.

HUOM! Kunto-infon ilmoittautumislomake on ladattavissa keväällä 2015 verkkosivuilta: www.rastiviikko.fi. Jos ilmoittaudut vasta paikan päällä, voit tulostaa ja täyttää ilmoittautumislomakkeen etukäteen jo ennen tapahtumaan saapumista, jolloin nopeutat omaa ilmoittautumistasi.

Emit-leimaus
Kaikissa sarjoissa käytetään emit-leimausta. Ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava emit-kortin numero. Ellei emit-kortin numeroa ilmoiteta, varaamme kilpailijalle vuokrakortin hintaan 15 €/vko tai 5 €/pv. Kunto-infosta on mahdollista vuokrata emit-kortteja hintaan 15 €/vko tai 5 €/pv. Palauttamattomasta emit-kortista veloitamme 80 €.

Emit-kortin (numeron) vaihto on maksuton 14.6.2015 saakka. Tämän jälkeen vaihdosta peritään toimistokulumaksuna 5 €.

GPS-Seuranta
H/D16-21E -sarjoissa kilpailijoiden on varauduttava GPS-seurantalaitteiden käyttöön.

Kisakylä
Kainuun Rastiviikon kisakylä sijaitsee Suomussalmen lukiolla. Kisakylän navigointiosoite: Ruukinkatu 3, Suomussalmi.

Kilpailukeskus (Itäjärvi)
Kilpailukeskus sijaitsee noin 10 km Suomussalmelta pohjoiseen. Kilpailukeskuksen navigointiosoite on Käärmevaarantie 11-13, Suomussalmi. Kilpailukeskuksessa on mm. ravintola- ja kahvilapalvelut, suunnistus- ja urheilutarvikemyyjiä, muksula ja koiraparkki. Pesupaikalla on suihkut ja lämmin vesi. Seuratelttojen pystytys on mahdollista la 4.7. klo 15.00 alkaen.

Muksulan erityisohjeet:
Kainuun Rastiviikon muksulaan toivotaan runsaasti ennakkoilmoittautumisia.

Ennakkoilmoittautua voi muksulapäällikölle:
Hannastiina Piikivi
sähköposti: muksula@rastiviikko.fi
puhelin: +358 40 591 1971

Ilmoittautumisessa tarvittavat tiedot voi tarkastaa muksukortista www.rastiviikko.fi -sivuilta.

Kainuun Rastiviikon muksulapalvelun hinnat ovat seuraavat:
Ennakkoon ilmoittautuen 28.6.2015 mennessä: 5 € / päivä / lapsi
Paikan päällä ilmoittautuminen: 10 € / päivä / lapsi

Muksulan yhteydessä järjestetään myös rastiralli. Rastirallin hinnat ovat seuraavat:
4 € / päivä
12 € / viikko

KRV-info (Kilpailutoimisto ja info)
Rastiviikon ajan KRV-info palvelee Kisakylässä. Kisapäivinä KRV-info palvelee kilpailukeskuksessa. KRV-infon tarkemmat aukioloajat ja sijainnit julkaistaan verkkosivuilla www.rastiviikko.fi keväällä 2015.

Harjoitusmahdollisuudet
Harjoittelu on mahdollista useilla eri kartoilla (Suomussalmi, Puolanka, Vuokatti, Kajaani). Harjoituskarttoja voi ostaa KRV-infosta.

Maasto
Itäjärven maastoissa suunnistetaan nyt ensimmäistä kertaa. Alue on pääosaltaan tyypillistä kainuulaista havupuuvaltaista talousmetsää, joka on kulkukelpoisuudeltaan ja näkyvyydeltään enimmäkseen hyvää. Oman erityispiirteensä tuo kilpailualueen länsiosissa sijaitseva vanhojen metsien suojelualue (Natura 2000-verkostoa), jossa liikkuminen tarjoaa varmasti elämyksiä kaikenikäisille suunnistajille. Maaston käytössä ja ratasuunnittelussa on pyritty erityisesti huomioimaan, että kaikki sarjat pääsevät hyödyntämään parhaimmat ja suunnistuksellisemmat alueet.

Kartta
Mittakaava 1:10 000, värituloste 6/2015.
Kartan koko A3, lapsilla A5. Kartat ovat muovisuojuksessa.
MM-katsastuksen pitkällä matkalla kartan mittakaava 1:15 000 (offsetpainatus)
Kartoitus: Mapline Oy / Pasi Jokelainen ja Pekka Hiltunen

Lähtöluettelot
Lähtöluettelot ovat nähtävissä www.rastiviikko.fi-sivustolla viikolla 25.

Lähdöt
Rastiviikolla on kussakin osakilpailussa viisi lähtöpaikkaa. Lähtöihin on kilpailukeskuksista matkaa 500 – 2500 m.

Majoitus
Majoituspalveluista saa tietoa verkkosivuilta www.rastiviikko.fi.

Palkinnot
H/D21E -sarjoissa on rahapalkinnot kokonaiskilpailun 3 parhaalle seuraavasti:
1. 1600,00 €
2. 600,00 €
3. 400,00 €

Lisäksi H/D21E –sarjoissa on rahapalkinnot osakilpailuissa 2-3 (Huippuliiga).

Sarjakohtaisesti kokonaiskilpailussa palkitaan 3-10 parasta sarjan osallistujamäärästä riippuen. Palkinnot ovat tavara- ja lahjakorttipalkintoja. Kaikki 8-10 RR-sarjalaiset palkitaan. 1.-3. osakilpailuissa palkitaan kunkin sarjan voittaja. Jokainen osallistuja saa muistopalkinnon. Kunto- ja perhesarjoissa palkinnot arvotaan päivittäin.

Opastus
Opastus kilpailukeskukseen 5-tieltä (etelästä ja pohjoisesta) noin 10 km Suomussalmelta pohjoiseen. Opasteet ovat paikoillaan lauantaina 4.7.2015 klo 15.00.

Liikenne- ja pysäköinti
Pysäköintialueet sijaitsevat 300-900 metrin etäisyydellä kilpailukeskuksesta.

Pysäköintiliput
Pysäköintiliput tarkistetaan poistuttaessa pysäköintialueilta. Lippuja voit ostaa kisakylän infosta, kilpailukeskuksen infosta kilpailupäivinä, viimeistään poistuttaessa pysäköintialueelta (vain käteisellä)

Pysäköintijärjestelyjen sujumiseksi suosittelemme ostamaan lipun jo infosta.

Hinnat
Päivä: 7 €
Viikko: 25 €

Liikenne- ja paikoitusasioista (ml. hinnat ja aikataulut) tiedotetaan tarkemmin verkkosivuilla www.rastiviikko.fi

Linja-autokuljetukset
Maksullinen linja-autokuljetus järjestetään Suomussalmen keskustasta kilpailukeskukseen ja takaisin. Lippujen hinnat, ajoaikataulut ja reitit kilpailuohjeista ja www.rastiviikko.fi -sivustolta.

Tiedot

Alkaa:
5.7.2015
Loppuu:
10.7.2015
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
http://www.rastiviikko.fi/fi/2015

Järjestäjä

Suomussalmen Rasti ry
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Tapahtumapaikka

Suomussalmen lukio
Ruukinkatu 3
Suomussalmi, 89600 Suomi
+ Google Map

Jätä kommentti