Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lost in Kajaani Adventure

12.9.2014 @ 07:00 - 13.9.2014 @ 20:00

Vuoden 2014 kilpailureitti kulkee noin 50km säteellä Kajaanista. Reitin varrella seikkailijoita odottavat vaihtelevat MTB-maastot, Kainuun vesistöjen monet mahdollisuudet, Kainuulaiset vaara- ja mäntykangasmaastot sekä monipuolinen ja laadukas kattaus quest-tehtäviä.

Seikkailun aikana on tarjolla suunnistusta, melontaa, juoksua, köysitehtäviä, veden pärskettä ja aiempien vuosien tapaan muutama ylläritehtävä, joita ei ole seikkailukisoissa ennen nähty!

Kilpailuun voivat osallistua kaikki perussuunnistus- ja uimataidon omaavat yli 18 -vuotiaat hyväkuntoiset henkilöt. Kilpailusarjoissa osallistujilta ei edellytetä aikaisempaa köysikokemusta. Köysikoulutusta on saatavilla ennen kilpailun starttia lähtöalueella.

Sarjat

– Extermely Lost -sarja (pe-la):
* kilpailun kokonaiskesto kärkijoukkueella n. 16 h (yöpyminen yötaukopaikalla maasto-olosuhteissa)
* joukkueessa kolme jäsentä
* sarjat; miehet, naiset ja seka
* Extremely Lost -sarjaan otetaan 50 joukkuetta
* pyöräksi suositellaan kunnollista maastopyörää (joukkueilla on myös mahdollisuus käyttää Suomen armeijan polkupyörää, joka sisältyy osallistumismaksuun)

– Lost-sarja (pe-la):
* kilpailun kokonaiskesto kärkijoukkueella n. 12 h (yöpyminen yötaukopaikalla maasto-olosuhteissa)
* joukkueessa kaksi jäsentä
* sarjat; miehet, naiset ja seka
* Lost -sarjaan otetaan 70 joukkuetta
* mahdollisuus käyttää Suomen armeijan polkupyöriä (sisältyy osallistumismaksuun) tai ajaa omalla pyörällä (esim. hybridipyörän ominaisuudet riittää hyvin)

– Almost Lost -sarja (lauantai):
* kilpailun kokonaiskesto kärkijoukkueella n. 6h
* joukkueessa 2 jäsentä (miehet, naiset tai seka)
* sarjat; yleinen
* Almost Lost -sarjaan otetaan 50 joukkuetta
* mahdollisuus käyttää Suomen armeijan polkupyöriä (sisältyy osallistumismaksuun) tai ajaa omalla pyörällä (esim. hybridipyörän ominaisuudet riittää hyvin)

Opiskelijoiden SM-kisa
Lost In Kajaani Adventuren yhteydessä kisataan jälleen myös Opiskelijoiden SM-mitaleista. SM-mitalit jaetaan kilpasarjoissa Extremely Lost ja Lost -sarjat (naiset, miehet ja sekajoukkueet). Kilpasarjojen joukkueet kilpailevat kolmihenkisin joukkuein Extremely Lost -sarjassa ja kaksihenkisin joukkuein Lost-sarjassa. Rentosarjan joukkueet kilpailevat kaksihenkisin joukkuein Almost Lost -sarjassa. Rentosarjassa ei jaeta mitaleita, vaan pieniä tuotepalkintoja.

Sotilasurheiluliiton mestaruuskisa
Lost In Kajaani Adventuren yhteydessä kisataan jälleen myös Sotilasurheiluliiton mestaruuksista. Sotulin mestaruuskisaan voivat osallistua henkilöt, jotka ovat jonkin varuskunnan urheiluseuran jäseniä. Varusmiehet ovat automaattisesti varuskuntansa urheiluseuran jäseniä. Sotilasurheiluliiton mestaruuskisan joukkueet kilpailevat ja mestaruudet ratkaistaan joko Extremely Lost -sarjassa tai Lost-sarjassa. Extremely Lost -sarjassa suositellaan käytettäväksi omia maastopyöriä, mutta myös armeijan pyörien käyttö on mahdollista. Lost-sarjassa Sotulin osallistujat voivat käyttää omia polkupyöriä, mutta myös armeijan pyörien käyttö on mahdollista.

Ilmoittautuminen
Lost in Kajaani Adventuren 2014 ilmoittautuminen

Alustava kilpailun aikataulu Extremely Lost ja Lost -kilpasarjoissa

Perjantai 12.9.2014

– 07.00 Kisakanslia aukeaa (kisakanslia sijaitsee Kajaanin keskustan läheisyydessä, kisakanslian tarkempi sijainti julkaistaan elokuussa)
– 07.00-10.00 Joukkuemateriaalin nouto kisakansliasta, gps-laitteiden nouto, emit-korttien luku koneelle ja huoltotarvikkeiden jättö

– 07.00-10.00 Armeijan polkupyörien vastaanotto ja säätö

– 10.00 Köysikoulutus

– 10.30 Kapteenien kokous

– 11.00-11.30 Siirtyminen lähtöpaikalle (emit-korttien nollaus ja gps-laitteiden päällelaitto mahdollista)

– 11.30 Emit-korttien nollaus ja gps-laitteiden päällelaitto

– 12.00 Extremely Lost ja Lost -sarjojen lähtö

– 19.00 Ensimmäinen joukkue perjantain maalissa

– 19.00 Majoitus, iltatoimet ja yöpyminen

– 23.00 Kapteenien kokous

Lauantaina 13.9.2014

– 04.00-06.00 Aamupala (ennakkoon tilanneille)

– 06.00-07.30 Lähdöt (porrastetusti perjantain tulosten perusteella)

– 11.00 Pesutilat auki maalissa (maali sijaitsee Kajaanin keskustan läheisyydessä, maalin tarkempi sijainti selviää tapahtumapäivänä)

– 13.00 Ensimmäinen Lost-sarjan joukkue maalissa

– 14.30-15.00 Ensimmäinen E-Lost -sarjan joukkue maalissa

– 18.00 Maali sulkeutuu

– 20.00 Palkintojenjako

Alustava kilpailun aikataulu Almost Lost -kuntosarjassa

Lauantaina 13.9.2014

– 06.00-07.30 Joukkuemateriaalin nouto kisakansliasta (kisakanslia sijaitsee Kajaanin keskustan läheisyydessä, kisakanslian tarkempi sijainti julkaistaan elokuussa)

– 06.00-07.30 Armeijan polkupyörien vastaanotto ja säätö

– 07.15 kapteenien kokous

– 08.00 Yhteislähtö

– 11.00 Pesutilat auki maalissa (maali sijaitsee Kajaanin keskustan läheisyydessä, maalin tarkempi sijainti selviää tapahtumapäivänä)

– 14.00 Ensimmäinen Almost Lost-sarjan joukkue maalissa

– 18.00 Maali sulkeutuu

– 20.00 Palkintojenjako

Palkintojenjako ja iltakinkerit
Aika: lauantaina klo 20.00-22.00
Ohjelma: Kilpailun jälkipuintia GPS-seurannan viihdyttämänä, ruokailua ja virvokkeiden nauttimista omakustanteisesti, spekulointia kisasta sekä palkintojenjako
Paikka: Ilmoitetaan myöhemmin

Muuta seikkailussa huomioitavaa

Seikkailussa edetään ainakin seuraavilla etenemistavoilla:

Pyöräily/ maastopyöräily, melonta inkkarikanooteilla (+ muut vesitehtävät), kiipeily, suunnistus ja juoksu

Reitit

Extremely Lost ja Lost -sarjat

Extremely Lost -sarjassa miehet, naiset ja sekajoukkueet kiertävät saman radan. Lost -sarjan rata on lyhyempi kuin Extremely Lost -sarjan rata. Molemmissa sarjoissa reitillä käytetään ns. cut-off -rasteja. Cut-off -rasteilla hitaimpia joukkueita ohjataan eteenpäin oikoreittien kautta, jotta kaikki joukkueet saataisiin maaliin kohtuullisilla aikaeroilla. Molemmilla sarjoilla on pakollinen yötauko (pe-la) yömajoituspaikalla.

Almost Lost -sarja

Kaikki joukkueet kiertävät saman radan. Reitillä käytetään ns. cut-off -rasteja. Cut-off -rasteilla hitaimpia joukkueita ohjataan eteenpäin oikoreittien kautta, jotta kaikki joukkueet saataisiin maaliin kohtuullisilla aikaeroilla. Almost Lost -seikkailu kisataan yksipäiväisenä kilpailuna lauantaina 13.9.2014.

Huolto

Joukkueet kantavat mukanaan kilpailunaikana tarvitsemansa huoltotarvikkeet. Reitillä on molempina päivinä vesipisteet järjestäjien puolesta. Vesipisteitä on matkan varrella noin 2-3 kpl / päivä. Vesipisteet on merkattu seikkailukarttaan. Kilpailussa ei sallita ulkopuolista huoltoa.

Yöpaikan (pe-la) majoitus ja huolto (VAIN EXTREMELY LOST JA LOST -SARJOISSA)

Kisakansliaan jätettävät yöpymistarvikkeet kuljetetaan yöpymispaikalle järjestäjien toimesta. HUOM! MAX 1 (150 litran) JÄTESÄKKI / HENKILÖ.

Yöpymispaikalla aamupalaa ennakkoon tilanneille, hinta 7€ / hlö. Aaamupalan voi varata osallistumismaksut ja ilmoittautuminen -sivulta.

GPS-seuranta
Kilpailussa on Extremely Lost ja Lost-sarjoissa kaikilla joukkueilla online GPS-seuranta. Seuranta löytyy osoitteesta www.gpsseuranta.net

Almost Lost -sarjassa ei ole käytössä GPS-seurantaa.

Tiedot

Alkaa:
12.9.2014 @ 07:00
Loppuu:
13.9.2014 @ 20:00
Tapahtumaluokat:
,
Tapahtuma tagia:
, , ,
Kotisivu:
http://www.haastaitsesikunnolla.fi/lost+in+kajaani+adventure/

Järjestäjä

Kainuun Liikunta ry
Puhelin
0445325917
Sähköposti
ukka.liuha@kainuunliikunta.fi
Näytä Järjestäjä WWW-sivusto

Jätä kommentti