Hyvää uutta vuotta 2015!

Vuosi 2014 alkaa olla päätöksessään ja paljon ehti taas tapahtua urheilurintamalla. Juntit ottivat osaa ennätysmäärään eri lajien kilpailuja, mukaan lukien Finlandia-hiihto, Salpaus-Rogaining, Spring Adventure, NUTS Midnight Sun Trail Ultra, 13 Vaaran Maastomaraton, sprinttisuunnistuksen AM-kilpailut Lapissa ja maantiepyöräilyn PM-tempoajoon Kajaanissa. Näistä käteen jäi paljon uusia kokemuksia ja jopa hieman jatketta menestyskierteeseen. Kirsikkana kakun päällä tietenkin sijoitus 574 Jukolan viestissä, joka on seuran uusi ennätys.

Myös oheistoiminnassa tapahtui huomattavia edistysaskelia, kun Juntit saivat käyttöönsä uuden nettisivuston ja sosiaalisen median kanavat. Toimintaa on tästä johtuen entistä helpompi seurata, ja toisaalta myös raportoida.

Isännät lähdössä Varjomaratonille
Isännät lähdössä Varjomaratonille

Loppuvuodesta Junttien kilpailutoiminta väheni, sillä esimerkiksi Vaarojen Maraton myytiin loppuun ennen kuin lippuja ehdittiin lunastaa. Viikkoa virallisen Marathon of Dangersin jälkeen Juntit kuitenkin kokoontuivat Kolille ja kävivät suorittamassa Varjomaratonin alkuperäistä reittiä noudatellen. Samalla pidettiin Juntit OK ry:n perustamiskokous, jossa päätettiin ottaa seuraava looginen askel seuran toimintamahdollisuuksien parantamiseksi ja perustaa seura viralliseksi yhdistykseksi. Näin ollen seura voi toimia entistä laajemmin ja esim. omistaa yhteistä omaisuutta vaikkapa välineiden muodossa.

Ensi vuoden puolella Junttien toiminta jatkuu entistäkin virkeämpänä. Uusien viestintäkanavien tehokasta käyttöä opetellaan pikkuhiljaa ja materiaalia tulee jatkossa myös muustakin kuin itse kilpailuista. Havaittuamme, että kovimmat kilpailijamme hankkivat epäreilua kilpailuetua harjoittelemalla suorituksia etukäteen, aiomme itsekin ottaa kovat aseet käyttöön ja aloittaa (ehkä hieman) kyseenalainen harjoittelutoiminta! Tämä tukee myös tulevan vuoden seikkailuja, joista ilmoittautuminen on jo sisällä ainakin Louna-Jukolaan ja NUTS Karhunkierrokselle.

Näissä tunnelmissa Juntit toivottavat läheisille, kannustusjoukoille ja kilpakumppaneille erittäin hyvää Uutta Vuotta 2015!