Kohti WRC Saariselkää, part 1

Yksi varmimmista merkeistä vuoden vaihtumisesta on tulevan kauden tarjoamien tapahtumien nettisivujen kiihtyvä selailu. Selailun lisäksi sormella on toisinaan tapana hakeutua kohtaan ”ilmoittautuminen”. Omalla kohdallani nyt tammikuun alkupuolella on kalenteriin kertynyt jo aika mukava kattaus kilpailuja alkaneelle vuodelle (Salpaus-Rogainingiin ja Vuokattiin ilmoittautumiset vielä puuttuu, mutta vakaa aikomus osallistumisesta löytyy!):

 

– Pogostan Hiihto, Ilomantsi 21.3. (perinteinen 51km)

– Salpaus-Rogaining, Lahden seutu 2.5. (12h)

– NUTS Karhunkierros, Kuusamo 23.5. (80km)

– Jukolan Viesti, Paimio 13.-14.6.

– Vuokatti Trail Challenge, Vuokatti 27.6. (70km?)

– World Rogaining Championships, Saariselkä 22.-23.8. (24h)

 

Eli nyt lähdetään Jussin kanssa hyödyntämään ”kotikenttäetu” Saariselälle! Vielä tosin joudutaan hiukan jännittämään osallistumisoikeutta, koska joukkueiden määrää on rajoitettu. Joka tapauksessa kauden luonne on selvillä – pitkiä matkoja jotka tukevat samalla elokuun päätavoitetta.

 

Samaa teemaa noudattelee myös harjoittelu. Alkuvuosi vahvasti peruskuntoa hiihtäen, lenkkeillen ja kuntosalilla. Samalla muutama kilo lanteilta pois, jotta tulevat pitkät kilometrit edes hiukan helpottuisivat. Pogostan jälkeen joutavat monot naulaan ja nivelille niiden tarvitsema totuttautuminen juoksuun. Juoksukausi kun alkaa aiemmista vuosista poiketen ”löysät pois” -periaatteella. Karhunkierroksella haastetta on aivan varmasti riittämiin, viime vuonna kun maaston lisäksi esteenä oli runsas lumipeite (ks. tämän vuoden promovideo alla).

 

 

Ajatus Saariselälle ilmoittautumisesta jäi kytemään kahden vuoden takaisista Rogainingin SM-kilpailuista Sappeelta. Kyseisissä kinkereissä maksoimme varsin kovat oppirahat eikä kummallekaan jäänyt mitenkään erityisen hyvä maku joukkueen onnistumisesta. Eniten virheitä tapahtui reitin suunnittelussa ja varustevalinnoissa, joiden vuoksi viimeiset tunnit oli pakko jättää käyttämättä ja nilkuttaa maaliin elpymään. No, nyt virheistä on opittu ja aikakin on tehnyt hyvää työtä kultaamalla muistoja sopivasti… Alla pieni tunnelmapala Sappeen riemukkaista lähtötunnelmista.

 

 

Joten nyt ei sitten auta kuin treenata. Vanha konsti on osoittanut voimansa – treenimotivaatiota saa ilmoittautumalla mahdollisimman järjettömiin tapahtumiin. Saariselkä here we come!