Jukola-kuntoon harjoitteluseuranta – viikot 20-21

Artikkelin kirjoittamishetkellä on nyt käyty seitsemän viikkoa Jukola-kuntoon -haastetta. Kaikkien joukkueiden osalta voidaan katsoa Jukolaan valmistavien viimeistelyjen olevan menossa ja spekulointi käy päivä päivältä kuumempana. Tässä artikkelissa on mukana olevien joukkueiden viikkojen 20-21, sekä kumulatiivisten määrien osalta kuuden ensimmäisen viikon, harjoittelutilastot.

Joukkueiden sisäiset osallistujamäärät seurantajaksolla:

  1. Ajokoirat – 9 jäsentä
  2. Juntit OK – 6 jäsentä
  3. NOT-OK PKS SK – 14 jäsentä
  4. Team SOSE – 7 jäsentä
NOT-OK PKS SK:n osanottajamäärä harjoitteluseurantaan on kasvanut jo 14 henkilöön. Mistä näitä NOKkeja oikein tulee! Ajokoirista mukana edelleen 9 henkilöä ja Team SOSEen väkimääräkin on kasvanut yhdellä, maagisen luvun ollessa nyt 7.

 

Alla tilastonrakastajille koostetaulukko viikkojen 20-21 tilastoista.

 

Joukkue Osallistujia Liikunta Per jäsen Lenkkeily Per jäsen Suunnistus Per jäsen
Ajokoirat 2008 9 84 tuntia 9,33 tuntia 137 km 15,22 km 67 km 7,44 km
Juntit OK 6 83 tuntia 13,83 tuntia 475 km 79,17 km 66 km 11,00 km
NOT-OK PKS SK 14 229 tuntia 16,36 tuntia 602 km 43,00 km 216 km 15,43 km
Team SOSE 7 55 tuntia 7,86 tuntia 162 km 23,14 km 97 km 13,86 km

 

Liikunta- ja harjoittelutunnit

Jukola-kuntoon.harjoitteluseuranta.vkot.20-21.liikuntatunnit

Liikuntatuntien osalta kärjessä edelleen NOT-OK PKS SK, jolla läähättäen & läkähtyen kulutettu aika pomppasi huimasti uudelle sataluvulle. Viikkojen 20-21 osalta taulussa paistuu lukema 229 tuntia, eli tunteja kertyi peräti 91 kappaletta edellisviikkoa enemmän! Lajikirjo pysyi edellisiin viikkoihin verrattuna suhteellisen samana. Erot jäsenten välillä ovat kuitenkin hurjia – vaihteluväli hieman yli 4 tunnista yli 30 tuntiin. Tällä kertaa ei ollut täysin nollan minuutin jäseniä ollenkaan, mutta yhdellä jäsenellä sairastelu verotti tätä jaksoa jolloin viivan alle jäi alle kaksi tuntia treeniä.

Kakkostilasta käytiin tiukka taistelu Ajokoirien (84 tuntia) ja Juntit OK:n (83 tuntia) kesken – tällä kertaa Ajokoirat nöyryyttivät Junttia!

Jäsenkohtaisissa liikuntamäärissä NOT-OK PKS SK piti tällä viikolla valtikkaa 16,36 keskimääräisellä liikuntatunnilla per jäsen. Toisena jäsenkohtaisissa tilastoissa oli Juntit 13,83 tunnin tuloksella. Ajokoirat (9,33 tuntia / jäsen) ja TeamSOSE (7,86 tuntia / jäsen) jäivät keskimääräisissä liikuntatunneissa edelleen hieman 10 tunnin tavoitteen alle.

Jukola-kuntoon.harjoitteluseuranta.vkot.20-21.kumulatiiviset.liikuntatunnit

Lenkkeilykilometrit

Jukola-kuntoon.harjoitteluseuranta.vkot.20-21.lenkkeilykilometrit

Lenkkeilyn osalta NOT-OK PKS SK ja Juntit keräsivät edelliseen jaksoon verrattuna huomattavasti enemmän kilometrejä. Lenkkeilykilometrimäärää kasvattivat NOK:n osalta 2 kappaletta NUTS Karhunkierrosta (1kpl 80k ja 1kpl 31k) sekä 1 kpl Yyterin maratoneja, jolloin kahden viikon lopputulema oli muikeat 602 kilometriä! Juntit olivat myös mukana NUTS Karhunkierroksella (2x 80k ja 2x 53k). Kokonaismäärä lenkkeilyä Junttien osalta siis 475 kilometriä. Team SOSE ylsi 163 kilometrin ja Ajokoirat 137 kilometrin lukemiin.

Jäsenkohtaisesti tasoitettuna Juntit olivat tälläkin jaksolla polkujen kunkkuja 79,17 km keskimääräisellä tuloksella. NOK:n vastine 43 km per jäsen.

Kumulatiivisella tasolla NOK piti karkumatkansa suunnilleen yhtä kaukana Juntteihin verrattuna, kun taas muihin kilpakumppaneihin verrattuna kumpikin karkasi hieman kauemmas. Ajokoirilla ja Team SOSEella kilometrejä kertyy tasaiseen tahtiin.

Jukola-kuntoon.harjoitteluseuranta.vkot.20-21.kumulatiiviset.lenkkeilykilometrit

Suunnistuskilometrit

Jukola-kuntoon.harjoitteluseuranta.vkot.20-21.suunnistuskilometrit

 

Suunnistuksen osalta kilometrit putosivat edelliseen seurantajaksoon verrattuna. Syynä ei ole niinkään suunnistusinnon vähentyminen, vaan valmistautuminen ja osallistuminen pitkille polkumaratoneille. NOK onnistui nousemaan takaisin kärkipaikalle 216 kilometrillään ja Team SOSE punnersi hienosti kakkoseksi 97 kilometrin tuloksella.

Jäsenkohtaisesti tasoitettuna NOK (15,43 km per jäsen) ja Team SOSE (13,86 km per jäsen) ovat melko lähellä toisiaan.

Kumulatiivisessa graafissa Junteilla tapahtui tällä jaksolla selkeä notkahdus, muiden jatkaessa melko lailla edellisten viikkojen trendiä noudattaen.

 Jukola-kuntoon.harjoitteluseuranta.vkot.20-21.kumulatiiviset.suunnistuskilometrit

Yhteenveto

Porin suunnalla hurmos vain lisääntyy ja NOT-OK PKS SK:lle ei tunnu löytyvän tarpeeksi kovaa vastustajaa treenin saralla. Seura on saanut jo kahden kokonaisen Jukola-joukkueen verran osallistujia haasteeseen ja vaikuttaa siltä, että tänä vuonna menestys on lähes varmaa.

Vielä viikko haastetta jäljellä ja ensi viikolla voimme julkaista koko 8 viikon haasteen tulokset. Näitä verrataan tietenkin sitten myös lopputuloksiin itse kilpailussa ja samalla paljastuu, onko treenistä ollut vastaavaa hyötyä!