Jukola-kuntoon harjoitteluseuranta – viikot 18-19

Takana on nyt neljä viikkoa Jukola-kuntoon -haasteen harjoitteluseurantaa. Kevät on houkutellut joukkueet esille koloistaan ja harjoittelun pariin. Erityisesti suunnistuskilometreissä on tapahtunut selvää kasvua. Toisaalta runsaat suunnistuskilometrit voivat kertoa asioita myös joukkueiden taitotasosta – mene ja tiedä!

 

Joukkueiden sisäiset osallistujamäärät seurantajaksolla:

  1. Ajokoirat – 9 jäsentä
  2. Juntit OK – 6 jäsentä
  3. NOT-OK PKS SK – 11 jäsentä
  4. Team SOSE – 6 jäsentä

 

NOT-OK PKS SK on siis esimerkillisesti saanut seurantaan mukaan jo 11 henkilöä ja Ajokoiristakin mukana yli Jukola-joukkueellisen verran väkeä. Loistavaa toimintaa!

 

Liikunta- ja harjoittelutunnit

 

Joukkueiden liikuntatunnit viikoilla 18-19
Joukkueiden liikuntatunnit viikoilla 18-19

 

Liikuntatuntien osalta piikkipaikalla jatkaa NOT-OK PKS SK, joka jaksoi hikoilla jakson aikana yhteensä 138 tuntia. Heillä lajivalikoima oli suurin piirtein edellisen jakson kaltainen eli suunnistuksen ja lenkkeilyn lisäksi mm. sulkapalloa, jalkapalloa, uintia ja kuntosalia. Tällä kertaa ei ollut täysin nollan minuutin jäseniä ollenkaan, mutta yhdellä jäsenellä sairastelu verotti tätä jaksoa jolloin viivan alle jäi alle kaksi tuntia treeniä.

 

Kakkostilasta käytiin tiukka taistelu Juntit OK:n (92 tuntia) ja Ajokoirien (85 tuntia) kesken – Juntit OK:n riemuitsee komeasta ajokoiran päänahasta!

 

Jäsenkohtaisissa liikuntamäärissä Juntit veivät jaksolla pisimmän korren 15,33 keskimääräisellä liikuntatunnilla per jäsen. Tämä ylittää viikottaisen 5 tunnin ja jaksottaisen 10 tunnin tavoitteen mallikkaasti. Myös NOK onnistui ylittämään tavoitteen 12,55 tunnin yhteistuloksella per jäsen. Ajokoirat (9,45 tuntia / jäsen) ja TeamSOSE (8,33 tuntia / jäsen) jäivät keskimääräisissä liikuntatunneissa hieman tavoitteen alle, vaikka esimerkiksi ajokoirilla kovimmat urheilijat suorittivat yli 16 tuntia liikuntaa seurantajaksolla.

 

Osalla joukkueiden jäsenistä seurantajaksolle osunut Vappu ilmeisesti vei parhaan harjoitteluterän ja energia kohdistui muihin toimintoihin. Seuraavalla jaksolla toivottavasti näemme kaikki joukkueet tavoitemäärissä tai niiden yläpuolella.

 

Lenkkeilykilometrit

 

Joukkueiden lenkkeilykilometrit viikoilla 18-19
Joukkueiden lenkkeilykilometrit viikoilla 18-19

 

Lenkkeilykilometreihin lasketaan mukaan jalkaisin tapahtuva liikunta (mm. kävely, hölkkä, juoksu, polkujuoksu, sauvakävely ja vastaavat), jossa suunnistus on korkeintaan oheistoiminto. Parhaiten kilometrejä keräsi edellisten viikkojen tapaan NOT-OK PKS SK – saldona komeat 331km. Edellisjaksosta poiketen, tällä kertaa NOK:n lenkkikilometreihin on laskettu ainoastaan jalkaisin kuljetut kilometrit.

 

Toisena lenkkeilyn saralla olivat Juntit 247 kilometrillä ja kolmantena mainion parannuksen tehnyt TeamSOSE 183 kilometrillä.

 

Jäsenkohtaisesti tasoitettuna Juntit olivat jaksolla kuninkaita lenkkipolkujen tallaamisessa. Ajokoirien fokus näyttäisi keskimäärin olleen muissa liikuntamuodoissa, jäsenkohtaisen lenkkeilymäärän ollessa nollan ja 40 kilometrin välissä. Voiko olla, ettei  koiran vain yksinkertaisesti tarvitse lenkkeillä?

 

Kumulatiivisella tasolla NOK on kaukana karkumatkalla ja kilometrejä on yhteensä miltei saman verran kuin muilla yhteensä. Tätä voisi kuvailla lähes ylivoimaiseksi eroksi.

 

Joukkueiden lenkkeilykilometrimäärän kehittyminen haasteen aikana
Joukkueiden lenkkeilykilometrimäärän kehittyminen haasteen aikana

 

Suunnistuskilometrit

 

Suunnistuskilometrit viikoilla 18-19
Suunnistuskilometrit viikoilla 18-19

 

Suunnistuskilometreissä hajonta jakson aikana on kasvanut selvästi. Jokainen joukkue on kuitenkin kasvattanut suunnistusmääriään edelliseen seurantajaksoon verrattuna. NOK suunnisti yli 2,5-kertaisen ja TeamSOSE noin 2-kertaisen määrän edellisjaksoon verrattuna! Juntit OK:n komea nousu kärkeen selittyy Salpaus-Rogainingista kertyneillä kilometreillä. Suunnistuskauden alku näkyy kaiken kaikkiaan hienosti joukkueiden tilastoissa.

 

Koko haasteen aikana kertyneissä suunnistuskilometreissä NOK on vielä niukasti kärjessä. Tämä suotakoon Porin ammattilaisille – ainakin ensi viikkoon saakka!

 

Suunnistuskilometrit ovat hyvässä kasvussa koko porukalla
Suunnistuskilometrit ovat hyvässä kasvussa koko porukalla

Yhteenveto

 

Jakson aikana NOT-OK PKS SK jatkoi ylivoimaansa harjoitusmäärissä, mutta jäsenkohtaisesti laskettuna Juntit OK kiilasi kärkipaikalle. Epätieteellisellä menetelmällä voisi tehdä jo hieman analyysiä siitä, että joukkueet harjoittelevat kohtuullisen paljon lajinomaisesti – poislukien Ajokoirat, jotka liikkuvat runsaasti, mutta tehden mielellään kaikkea muuta!

 

Mielenkiinnolla jäämme odottamaan seuraavan jakson tuloksia ja sitä, pystyykö joku joukkueista syrjäyttämään NOT-OK PKS SK:ta haasteen kärkipaikalta.