Road to NUTS Karhunkierros, Part 9.

Tämän kevään treeniprojekti alkaa olla kilpailua vaille valmiina ja viikonloppuna sitten katsotaan mitä on saatu aikaan. Huomenna on aika suunnata auton keula kohti pohjoista ja ensimmäinen pit stop otetaaan Suomussalmella. Perjantaina sitten matka jatkuu Rukalle ja kolmen jälkeen pitää käydä ilmoittautumassa kisoihin. Tomin kanssa osallistutaan 53km:n sarjaan mutta Jussi ja Eetu lähtevät kurittamaan itseään oikein kunnolla 80km:n sarjaan. Juntit OK on siis varsin vahvasti edustettuna näissä karkeloissa!

 

Valmistautuminen siis alkoi 2.2.2015 ja kokonaispituutta projektille olin varannut 16 viikkoa. Kun vetää näiden 16 viikon treenit yhteen niin treenejä kertyi seuraavasti:

 

– Tunteja yhteensä 107h 30min

– Kilometrejä yhteensä 783km joista juoksua 532km, maastopyöräilyä 63,3km, suunnistusta 80,5km ja hiihtoa 107,3km.

 

Koko kevään ajan pidin treeneistä kirjaa exceliin ja koko taulukkoa voi käydä ihmettelemässä oheisen linkin takaa: Treenit NUTS karhunkierros 2015

 

Lenkkipolulla on tullut viihdyttyä aikaisempiin vuosiin verrattuna ennätysmäärä koska esim. koko viime vuoden aikana juoksukilometrejä kertyi kokonaisuudessaan HeiaHeia:n tilaston mukaan n. 640km. Koko vuoden kun jaksaisi jatkaa samaa rataa niin jopa tonnin rajan rikkominen juoksukilometreissä olisi mahdollista. Kevät on kulunut nopeasti ja matkaan on mahtunut kaikenlaista. Kaikkein positiivisinta tässä treenikaudessa on ollut, että oikeastaan minkäänlaisia ongelmia, loukkantumisia tms. ei ole tullut. En ole ollut edes flunssassa koko keväänä. Motivaation kanssa sai jonkin verran tapella varsinkin talven pimeinä iltoina, jolloin lenkille lähdön sijaan töiden jälkeen olisi mieluummin jäänyt makoilemaan sohvan pohjalle ja katsomaan sarjoja netflixistä. Oman tavoitteensa kun kuitenkin pitää kirkkaana mielessä niin sinne lenkillekin tulee helpommin lähdettyä. Vaikka lähtöhetkellä homma ei niin kiinnostaisikaan niin suorituksen jälkeen saa aina hyvän mielen ja fiiliksen, että ”tulipahan taas lähdettyä”. Tällaiset kisaprojektit toimivat erinomaisena motivaattoreina treeneihin ja palkinto tulee sitten itse kisoissa kun tietää, että kunnon eteen on tullut tehtyä kovasti töitä. Tällä hetkellä mietityttää, että olisiko jotain voinut tehdä paremmin ja ainahan jokaiseen projektiin mahtuu parantamisen varaa mutta ainakin voin itse todeta olevani tällä hetkellä kovimmassa kunnossa mitä koskaan aikaisemmin.

 

Varmaan useammallakin muulla kilpailijalla pyörii tällä hetkellä mielessä, että mitähän sitä ottaisi kisoihin mukaan joten taidampa jakaa omat varusteeni Karhunkierroksella:

 

varusteet karhunkierrokselle

 

Itse varustaudun reissuun seuraavasti:

– Craft 3/4 juoksutrikoot

– 2XU kompressiosäärystimet

– OWO pitkähihainen kompressiojuoksupaita (tämä jää ehkä pois jos keli on lämmin)

– Juntit OK tekninen t-paita (Noname Caliber O-shirt)

– Salomon Spikecross maastojuoksukengät

Salomon XA 20M juoksureppu + Source WXP juomarakko 3l

– Asics juoksutakki, tämä menee reppuun mukaan varalle

– Ensiside, rakkolaasterit, nenäliinapaketti, avaruuspeite

– Suolatabletit, high5 energiageelejä

– Käteen suunto ambit2 sykemittari

X-socs run fast juoksusukat

Icebug gaiterssit

 

Kaikki varusteet/ravinteet on tullut testattua hyvissä ajoin pitkillä lenkeillä joten ainakin voin olla varma niiden toimivuudesta. Tällaiselle reissulle ei kannata lähteä kokeilemaan mitään uutta ja ihmeellistä vaan on paras luottaa tuttuun ja turvalliseen. Noiden icebug gaiterssien kanssa kannattaa olla tarkkana koska niiden kärjessä on metallinen lenkki joka tulee kengännauhojen ympärille. Muutama vuosi sitten Vaarojen Maratonilla tuo lenkki nirhasi speed crosseista nauhat poikki mutta sen jälkeen pyöritin etummaisen nauhalenkin ympärille jeesus teippiä jolloin ongelma katosi. Näillä eväillä lähdetään sitten lauantaina valloittamaan karhunkierroksen polkuja.

 

Tähän onkin hyvä päättää tämä blogisarja joten on aika kiittää kaikkia lukijoita jotka ovat jaksaneet näitä jorinoita käydä välillä seurailemassa. Seuraava blogipäivitys tuleekin sitten olemaan kisaraportti reissusta. Näiden kilpailujen jälkeen matka jatkuu kohti Jukolan viestiä sekä sen jälkeen Vuokatti Trail Challengeen. Vaarojen maratonillekin ilmottauduin mutta saapas nähdä osuuko arpaonni omalle kohdalleni.

 

Toivotan kaikille osallistujille nautinnollisia kilometrejä Kuusamon maastossa ja siellä sitten törmäillään!